Rævehøj

 

Gå ikke glip af den flotte jættestue Rævehøj nær Reersø. Der er adgang året rundt. Det er en flot tur op til et stort kulturminde.

Rævehøj nær Reersø blev første gang undersøgt i begyndelsen af 1930érne af en af Nationalmuseets mest erfarne eksperter i restaurering af storstensgrave.

Der har altid været adgang til jættestuen Rævehøj gennem et hul i gravkammerets sydende. Da konservator Gustav Rosenborg kom ind i 1932 og  undersøgte/ restaurerede graven fra bondestenalderen stødte man under fjernelsen af jorden på den store sten, som var blevet skubbet ind i kammeret, så man kunne få adgang til jættestuens indre. Nede ved jættestuens gulv begyndte de første oldsager også at dukke op. Ved foden af den ene hjørnesten ved gangen fandt man et lerkar, en fladbundet skål og en flintflække. Der blev også fundet en flintdolk og mange menneskeknogler.

Ved østsiden fandt man ved åbningen af jættestuens gang en urnegrav og en stensat grav, og man fandt endnu en urnegrav i den sydlige side. Både urnegravene og den stensatte grav stammer fra bronzealderen.

 

 

Del siden